Skip to main content

Blog

Hoe jij echt anders met negatieve gedachten om kunt gaan

Mindfulness voor ondernemers

Op het moment dat je in de auto zit naar je werk stapelen de gedachten zich al op. Een discussie met je collega speelt zich opnieuw af in je hoofd, je schrijft vast een to-do lijstje uit en je neemt je voor om vandaag écht de spits af te bijten. Voor je het weet zit de stress je al tot hier. Hoe kun jij nu nog de dag fris beginnen? Met mindfulness voor ondernemers pak je het anders aan.

Mindfulness voor ondernemers

Of je nu daadwerkelijk ondernemer bent of ondernemend als werknemer binnen een bedrijf, het kan ook jou weleens te veel worden. Je vindt dat je altijd je klanten te woord moet staan en aan hun wensen gehoor dient te geven. Maar wat doe je als je het niet meer aankunt? Mindfulness voor ondernemers is geen quick fix voor stress, spanning, angst en piekeren, maar wel een structurele oplossing waar je voor de rest van je leven profijt van hebt.

De voordelen van mindfulness voor ondernemers

 • je leert anders omgaan met negatieve gedachten
 • bewust bezig zijn met de dingen die je doet
 • meer focus
 • je komt lekker in de flow
 • wetenschappelijk bewezen effect

mindfulness MBSR

Mindfulness MBSR is een wetenschappelijk bewezen methode waarmee je anders met negatieve gedachten leert omgaan. Ze zullen niet verdwijnen; je probeert ze ook niet weg te duwen. Je laat deze gedachten er simpelweg zijn, maar geeft hier doelbewust geen aandacht aan. Die aandacht zet je in ten behoeve van activiteiten waar je op dat moment ook daadwerkelijk iets aan kan doen. Mindfulness voor ondernemers betekent dus niet dat je de hele dag mediteert op je werk – al is af en toe mediteren wel onderdeel van de oefening. 

Het resultaat van mindfulness voor ondernemers? Je bent een ondernemer die met de aandacht in het moment is, bij datgene waar je mee bezig bent. Dit zorgt voor meer ontspanning, flow en creativiteit. Sterk in het moment en succesvol op de lange termijn. Daar teken je toch voor? Ontvang hier gratis onze kennismakingscursus Mindfulness voor ondernemers.


Reviews

 • Carla

  Minette, 

  Je hebt een topteam om je heen. 
  Wat ben ik ontzettend blij met jullie en de aanpak in deze moeilijke periode. De snelheid waarmee jullie online gingen en je tijdelijke buitenwinkeltje in Gennep.....Chapeau!! Ik was al dol enthousiast over mijn wekelijkse les in de studio, maar ik moet na zoveel weken eerlijk bekennen dat ik de online lessen ook super fijn vind. Jullie aanbod is enorm gevarieerd en er valt zoveel te kiezen en te ontdekken, wederom Chapeau!! Stiekem zou ik het dan ook niet erg vinden als straks deze mogelijkheid naast de lessen in de studio blijft bestaan. 

   
   
 • Lisette

  In de yogalessen in Gennep en Boxmeer ervaar ik enorm veel warmte en compassie voor iedereen die binnen is. Wat een fijne plek om te mogen bewegen en thuiskomen. Minette, dankjewel dat je dit van de grond gekregen hebt en dat je zoveel fijne, inspirerende, zachte mensen om je heen verzameld hebt. Ik ben erdoor gegroeid en het is een veilige haven geworden. Daar ben ik dankbaar voor.

 • Anneke Derks van de Ven

  Ik ervaar het als een groot cadeau dat ik yoga heb ontdekt en dit juist bij Body-Motion kan beoefenen. Op zoek gaan, zonder oordeel, naar de grenzen van mijn lijf, mijn hoofd en mijn hart. De ene keer met meer succes dan de andere. In een mooie studio met een superfijne sfeer en lessen gegeven door lieve en vooral kundige docenten. Een heerlijke plek om te ontladen en op te laden.

 • Saskia van der Marel

  Door de lessen bij Body-Motion heb ik de beperkingen van mijn lichaam leren accepteren, ruimte gekregen om te kijken naar wat ik wel kan en hiervan te genieten!
 • Diana Orth- Gerrits

  Ik kijk iedere week weer uit naar de lessen van Body-Motion. Het is fijn dat de verbinding tussen mijn lichaam en geest beter voelbaar is geworden. Daardoor heb ik veel meer lichamelijk energie. De yogalessen hebben mij al veel gebracht.

 • Colette Wegh

  Body-Motion is een mooie plek om yoga te beoefenen. De docenten zorgen ervoor dat het een omgeving is waar je jezelf kunt zijn en waar we van elkaar kunnen leren door ervaringen, wijsheid en liefde te delen.
 • Marjolein van Doorne

  Even tijd voor mezelf. Even uit de dagelijkse hectiek en de drukte in mijn hoofd. De sfeer, de decoratie, de docenten… Alles bij Body-Motion ademt rust en balans uit. De les is mijn rustpunt in de week en van die nieuwe energie heb ik nog dagen profijt!

 • Lieke de Jong

  Body-Motion in één zin: door het doen, zonder grootse woorden, leer je dicht bij jezelf, je lichaam en je adem te blijven.

 • Ina van Es

  De lessen bij Body-Motion zijn voor mij goede momenten van in- en ontspanning. De docenten hebben mij laten ervaren, door de wijze waarop de ruimte verzorgt is en hoe de cursisten benadert worden, hoe waardevol het is om in warme aandacht in het leven te staan. Het is een inspirerend voorbeeld waar ik dankbaar voor ben.

 • Els van den Bos

  De liefdevol gegeven lessen door het team van Body-Motion, hebben me geleerd om dichterbij mezelf te komen en te blijven. Het is voor mij iedere week een cadeau om bij de yogaschool binnen te stappen. 

 • Anke

  Yoga is voor mij een heerlijk rustpunt in de week. Even niets hoeven, even stilstaan, even zijn. De fijne lessen bij Body-Motion werken zo verslavend dat ik nu zelfs in de vakanties op een yogamatje te vinden ben. Dank voor alle rust en inspiratie die jullie geven.