Skip to main content

Workshops

Workshop Hormoonyoga vrijdagavond 24 mei 2024

Hormoonyoga is een vorm van yoga die zich richt op het herstellen van de hormoonbalans in het lichaam. Het systeem is gebaseerd op de principes van klassieke Hatha-yoga, aangevuld met oefeningen die gericht zijn op het stimuleren van de endocriene klieren en het werken met bewustzijn via associaties (die heel belangrijk zijn bij de hormoonwerking in het lichaam).

Oorspronkelijk is de methode bedacht om vrouwen tijdens de menopauze te steunen.

Maar gezien de wijde problematiek op het gebied van vrouwelijke gezondheid van de huidige tijd wordt deze methode succesvol toegepast bij verschillende aandoeningen:

 • menstruatie stoornissen
 • stressgerelateerde hormonale klachten
 • problemen met vruchtbaarheid
 • het vrouwen tot rust, in balans en in harmonie laten komen

Tijdens deze workshop gaan we kennismaken met deze methode.

Om een stabiel en merkbaar effect van deze vorm van yoga te ervaren, hebben wij wat langere tijd nodig dan een avond of een middag. Maar om duidelijk voor jezelf te ervaren hoe de oefeningen werken en welk effect ze kunnen hebben, is deze workshop een goede mogelijkheid om dat te ondervinden.

In de workshop wordt uitgebreide uitleg over de oefeningen en technieken gegeven. Bij de beoefening zelf wordt persoonlijke aandacht geschonken aan de uitvoering van de oefeningen. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen.

Wanneer: vrijdagavond 24 mei 
Tijdstip: 19.00 tot 21.00 uur
Waar:  yogastudio Gennep, 1e etage op de Maasweg 49
Wie: Anastasia Anufrieva, maak hieronder kennis met Anastasia
Kosten: €29,95
Aanmelden:

Wie is Anastasia:

Jaren geleden begon Anastasia voor zichzelf te zoeken naar meer lichamelijke balans en een harmonieuze leefstijl.

Tijdens haar zoektocht in die periode heeft ze veel cursussen, opleidingen, trainingen, workshops en seminars gevolgd. Onder andere in India, Rusland, Bali en Zuid Amerika.

Haar leraren zijn Radhanath Swami, Maya Mandala, Peruquois, Tanhit Ma, Paul Grilley en veel anderen.

Oorspronkelijk is ze opgeleid tot professioneel musicus: zij bespeelt de dwarsfluit. En om precies te zijn, Anastasia bespeelt verschillende dwarsfluiten uit verschillende tijdperken en culturen. Muziek was en blijft altijd haar grote passie.

Maar het fenomeen van persoonlijke ontwikkeling is op een gegeven moment in haar leven eigenlijk net zo belangrijk geworden.

Vanaf die tijd begon Anastasia kennis op het gebied van yoga, welzijn en persoonlijke ontwikkeling verder door te geven en dat doet ze nog steeds met veel plezier en vreugde.

 


Reviews

 • Carla

  Minette, 

  Je hebt een topteam om je heen. 
  Wat ben ik ontzettend blij met jullie en de aanpak in deze moeilijke periode. De snelheid waarmee jullie online gingen en je tijdelijke buitenwinkeltje in Gennep.....Chapeau!! Ik was al dol enthousiast over mijn wekelijkse les in de studio, maar ik moet na zoveel weken eerlijk bekennen dat ik de online lessen ook super fijn vind. Jullie aanbod is enorm gevarieerd en er valt zoveel te kiezen en te ontdekken, wederom Chapeau!! Stiekem zou ik het dan ook niet erg vinden als straks deze mogelijkheid naast de lessen in de studio blijft bestaan. 

   
   
 • Lisette

  In de yogalessen in Gennep en Boxmeer ervaar ik enorm veel warmte en compassie voor iedereen die binnen is. Wat een fijne plek om te mogen bewegen en thuiskomen. Minette, dankjewel dat je dit van de grond gekregen hebt en dat je zoveel fijne, inspirerende, zachte mensen om je heen verzameld hebt. Ik ben erdoor gegroeid en het is een veilige haven geworden. Daar ben ik dankbaar voor.

 • Anneke Derks van de Ven

  Ik ervaar het als een groot cadeau dat ik yoga heb ontdekt en dit juist bij Body-Motion kan beoefenen. Op zoek gaan, zonder oordeel, naar de grenzen van mijn lijf, mijn hoofd en mijn hart. De ene keer met meer succes dan de andere. In een mooie studio met een superfijne sfeer en lessen gegeven door lieve en vooral kundige docenten. Een heerlijke plek om te ontladen en op te laden.

 • Saskia van der Marel

  Door de lessen bij Body-Motion heb ik de beperkingen van mijn lichaam leren accepteren, ruimte gekregen om te kijken naar wat ik wel kan en hiervan te genieten!
 • Diana Orth- Gerrits

  Ik kijk iedere week weer uit naar de lessen van Body-Motion. Het is fijn dat de verbinding tussen mijn lichaam en geest beter voelbaar is geworden. Daardoor heb ik veel meer lichamelijk energie. De yogalessen hebben mij al veel gebracht.

 • Colette Wegh

  Body-Motion is een mooie plek om yoga te beoefenen. De docenten zorgen ervoor dat het een omgeving is waar je jezelf kunt zijn en waar we van elkaar kunnen leren door ervaringen, wijsheid en liefde te delen.
 • Marjolein van Doorne

  Even tijd voor mezelf. Even uit de dagelijkse hectiek en de drukte in mijn hoofd. De sfeer, de decoratie, de docenten… Alles bij Body-Motion ademt rust en balans uit. De les is mijn rustpunt in de week en van die nieuwe energie heb ik nog dagen profijt!

 • Lieke de Jong

  Body-Motion in één zin: door het doen, zonder grootse woorden, leer je dicht bij jezelf, je lichaam en je adem te blijven.

 • Ina van Es

  De lessen bij Body-Motion zijn voor mij goede momenten van in- en ontspanning. De docenten hebben mij laten ervaren, door de wijze waarop de ruimte verzorgt is en hoe de cursisten benadert worden, hoe waardevol het is om in warme aandacht in het leven te staan. Het is een inspirerend voorbeeld waar ik dankbaar voor ben.

 • Els van den Bos

  De liefdevol gegeven lessen door het team van Body-Motion, hebben me geleerd om dichterbij mezelf te komen en te blijven. Het is voor mij iedere week een cadeau om bij de yogaschool binnen te stappen. 

 • Anke

  Yoga is voor mij een heerlijk rustpunt in de week. Even niets hoeven, even stilstaan, even zijn. De fijne lessen bij Body-Motion werken zo verslavend dat ik nu zelfs in de vakanties op een yogamatje te vinden ben. Dank voor alle rust en inspiratie die jullie geven.