Skip to main content

Yogavakanties

Yogavakantie Portugal 22-29 juni 2024

 

Heb de moed om de reis van je hart en intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten die, al ver van tevoren, wat je echt nodig hebt.

 

Omschrijving
Je bent van harte welkom om in een hoog gelegen landhuis, met schitterend uitzicht op het glooiende landschap van Portugal. Geniet een week lang van inspirerende yogalessen, de omgeving en adembenemende zonsondergangen. Het is een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en verwarmd wordt door de Portugese zon.

Programma
We beginnen de dag met een heerlijke, milde maar toch intensieve en krachtige yogasessie. Ook is er aandacht voor meditatie en ademhalingsoefeningen. We voeren de houdingen uit in een flow om kracht en flexibiliteit op te bouwen. De avondsessies bestaan uit restorative/yin yoga en diverse elementen uit de mindfulness. De ochtend- en de avondlessen kunnen veel klachten verhelpen, zoals stress, slaapproblemen, rugklachten en onrust. Bij mooi weer is het mogelijk om de yogalessen buiten in de prachtige tuin te doen. Naast de yoga ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt heerlijk luieren aan het zwembad, een boek lezen in de tuin, wandelen in de rustgevende natuur of eropuit gaan om de omgeving te verkennen.

Ervaring is niet vereist, iedereen kan op zijn/haar niveau meedoen.

Voorbeeld dagprogramma
We beginnen met een kopje thee en vers fruit
Yoga sessie van 2 uur
Brunch
Vrije tijd: je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, naar zee, zwemmen en lezen bij het zwembad
Mindfulness/yin yoga/breathwork van 2 uur
Diner

Op één van de avonden is er een klankschalenconcert, waarbij je heerlijk kunt wegdromen.
Op de woensdag is er alleen in de ochtend een yogasessie, de rest van deze dag ben je vrij. Meestal gaan we met z’n allen erop uit.

Accommodatie
De Quinta: Het voormalige Portugese herenhuis is tot in de puntjes in de authentieke stijl gerestaureerd en verbouwd tot een gasthuis en beschikt over een prachtige tuin met o.a. vijgenbomen en druivenranken, een bio-zwembad met zonneweide en meerdere terrassen met een adembenemend uitzicht op het dal.  

De Quinta ligt heel idyllisch en afgezonderd in de Serra de Monchique, een groen heuvel/berglandschap Meer informatie: Quinta Algarve

Gezond en vegetarisch eten
We beginnen de dag met een kopje thee en wat vers fruit voor de yogasessie, daarna staat een overheerlijke en uitgebreide brunch voor ons klaar en ’s avonds een gezond en heerlijk diner.
De koks zullen ons met lekkernijen uit de vegetarische keuken verwennen, dit is een optimale toevoeging aan de reinigende werking van yoga, ademwerk en mindfulness.

Groepsgrootte
Minimaal aantal deelnemers 6 personen en maximaal 15 personen.

De trainers Cindy en Minette:

Cindy: Op een zorgzame en intuïtieve manier help ik je graag jezelf uit te dagen om weer goed in contact te komen met je lichaam. Ik heb er veel zin in om samen yoga verder te ontdekken en te ervaren.
Yoga heeft mij enorm geholpen na de geboorte van mijn zoon, om uit een posttraumatische stressstoornis te komen, toen niets anders leek te werken. Doordat yoga mij zoveel fysieke en mentale voordelen bracht ben ik uit nieuwsgierigheid verschillende opleidingen gaan volgen bij inspirerende, nationale en internationale, docenten. Inmiddels ben ik uitgegroeid tot een gediplomeerde Hatha, Vinyasa, Yin en Zwangerschapsyoga docente. Er is voor iedere fase of periode in het leven altijd wel een vorm of stijl van yoga te vinden, die op dat moment het beste bij jou past. 

Een gezonde ademhaling, goede en veilige houdingen en een gebalanceerde energetische flow, zijn vaste onderdelen van mijn lessen. Op een zorgzame en intuïtieve manier help ik je graag jezelf uit te dagen om weer goed in contact te komen met jouw lichaam. Mijn streven is dat na een yogales iedereen weer heerlijk ontspannen van die mat afstapt en dat je dat gevoel van vrijheid meeneemt in het dagelijks leven. Mijn motto is dan ook: Love Life? Do Yoga!
Wil je meer weten over Cindy? Klik dan hier.

Minette: Ik neem je mee op een prachtig yoga- avontuur! We gaan diverse yogavormen ontdekken: van dynamisch tot verdieping, van beweging tot verstilling en van kracht tot zachtheid. We gaan mindfulness beoefenen en ons onderdompelen met heerlijke ontspannende yoganidra's.
Als het weer het toelaat vinden de yoga- en mindfulnesslessen buiten plaats en kunnen we mediteren op schitterende locaties in de natuur. Je zult zien hoe yoga kan doordringen tot ieder aspect van je leven. Ook gaan we mindfulness ervaren, we oefenen in het aanwezig zijn in dit moment, zonder oordeel en zonder het anders te willen. Ontdek hoe het is om de kwaliteit van je dagelijks leven mindful te ervaren

Al mijn ontdekkingen en ervaringen wil ik graag met je delen, al sinds 2013 verzorg ik yogavakanties op deze fantastische plek.

Ik vind het heerlijk om jou te mogen begeleiden in jouw proces, om op een heldere, warme, positieve en compassievolle manier jou bewust te laten worden van je lichamelijke sensaties en grenzen, de kwaliteit van je ademhaling, het ontwikkelen van jouw innerlijke kracht, gedachtegang en gewoontepatronen. Zodat jij je eigen kracht, balans en vrijheid gaat ontdekken.

Ruim 16 jaar geef ik yogalessen en mindfulnesstrainingen, dagretreats, personal coaching sessies met o.a. innerlijk kind en systemisch werken, live events en ben ik trotse eigenaar van 2 mooie yogastudio’s. Daarnaast organiseer ik yoga retreats in Portugal en yogaweekenden en ben ik gastdocent bij de vierjarige HBO opleiding tot Innergrounding Psycho Sociaal Therapeut.
Wil je meer weten over Minette? Klik dan hier.

 

Investering
De kosten zijn €1097,- Het bedrag is op basis van een tweepersoonskamer of Maisonette. Er zijn een beperkt aantal 1 persoonskamers beschikbaar, deze zijn tegen een meerprijs en in overleg te boeken.

Inclusief

 • 7 Overnachtingen
 • Alle maaltijden
 • koffie/thee en drinkwater uit de bron 
 • Alle yogasessies
 • Alle mindfulness sessies
 • Alle yoganidra sessies
 • Een klankschalenconcert
 • Ceremonie
 • Gebruik van yogamatjes en alle materialen
 • Linnengoed en handdoeken (de bedden zijn opgemaakt)
 • En nog veel meer…… ervaar het zelf

Exclusief

 • Vliegticket naar Faro
 • Vervoer van en naar het vliegveld
 • Extra excursies en overige activiteiten
 • Reis- en annuleringsverzekering (is verplicht)

Transport
Je vliegt het gemakkelijkst op Faro vanuit Weeze (Dld), Eindhoven, Maastricht of Amsterdam, bijvoorbeeld met Ryanair of Martinair. Je kunt op www.rayanair.nl, www.cheaptickets.nl of www.worldticketcenter.nl eenvoudig vliegtickets vergelijken. Het is mogelijk om tegen betaling een transfer van en naar het vliegveld te regelen bij mij. Daarnaast kan er ter plekke een auto gehuurd worden.

Aankomst en vertrek
Op de aankomst dag, zaterdag 22 juni is er tijd voor een kennismaking en een een heerlijke yoganidra en kun je rustig de tijd nemen om de plek te verkennen. Het yogaprogramma gaat op zondagochtend van start en het vertrek staat gepland op zaterdag 29 juni.

Daarnaast is het eventueel mogelijk, tegen extra betaling, om al voor of na de yogaweek te overnachten in de Quinta.

Voor verdere vragen, informatie en aanmelding:
Minette Jacobs 06-16674370

Geniet van de weldaad van yoga.

769114563183396 8027683416902645866 n
10153819666919453 5188582155046979389 o
10151348022419453 1453883564 o
742709329080164 813603195 n
1748683438482743 5383160638541759985 n
514272568590509 1726974367 n
3309736839044054 4022092097946386432 n
Montique-2013-054-kl
Retreat-
portugal1kl
yoga-portugal-541-kl
yoga-portugal-642kl


Reviews

 • Carla

  Minette, 

  Je hebt een topteam om je heen. 
  Wat ben ik ontzettend blij met jullie en de aanpak in deze moeilijke periode. De snelheid waarmee jullie online gingen en je tijdelijke buitenwinkeltje in Gennep.....Chapeau!! Ik was al dol enthousiast over mijn wekelijkse les in de studio, maar ik moet na zoveel weken eerlijk bekennen dat ik de online lessen ook super fijn vind. Jullie aanbod is enorm gevarieerd en er valt zoveel te kiezen en te ontdekken, wederom Chapeau!! Stiekem zou ik het dan ook niet erg vinden als straks deze mogelijkheid naast de lessen in de studio blijft bestaan. 

   
   
 • Lisette

  In de yogalessen in Gennep en Boxmeer ervaar ik enorm veel warmte en compassie voor iedereen die binnen is. Wat een fijne plek om te mogen bewegen en thuiskomen. Minette, dankjewel dat je dit van de grond gekregen hebt en dat je zoveel fijne, inspirerende, zachte mensen om je heen verzameld hebt. Ik ben erdoor gegroeid en het is een veilige haven geworden. Daar ben ik dankbaar voor.

 • Anneke Derks van de Ven

  Ik ervaar het als een groot cadeau dat ik yoga heb ontdekt en dit juist bij Body-Motion kan beoefenen. Op zoek gaan, zonder oordeel, naar de grenzen van mijn lijf, mijn hoofd en mijn hart. De ene keer met meer succes dan de andere. In een mooie studio met een superfijne sfeer en lessen gegeven door lieve en vooral kundige docenten. Een heerlijke plek om te ontladen en op te laden.

 • Saskia van der Marel

  Door de lessen bij Body-Motion heb ik de beperkingen van mijn lichaam leren accepteren, ruimte gekregen om te kijken naar wat ik wel kan en hiervan te genieten!
 • Diana Orth- Gerrits

  Ik kijk iedere week weer uit naar de lessen van Body-Motion. Het is fijn dat de verbinding tussen mijn lichaam en geest beter voelbaar is geworden. Daardoor heb ik veel meer lichamelijk energie. De yogalessen hebben mij al veel gebracht.

 • Colette Wegh

  Body-Motion is een mooie plek om yoga te beoefenen. De docenten zorgen ervoor dat het een omgeving is waar je jezelf kunt zijn en waar we van elkaar kunnen leren door ervaringen, wijsheid en liefde te delen.
 • Marjolein van Doorne

  Even tijd voor mezelf. Even uit de dagelijkse hectiek en de drukte in mijn hoofd. De sfeer, de decoratie, de docenten… Alles bij Body-Motion ademt rust en balans uit. De les is mijn rustpunt in de week en van die nieuwe energie heb ik nog dagen profijt!

 • Lieke de Jong

  Body-Motion in één zin: door het doen, zonder grootse woorden, leer je dicht bij jezelf, je lichaam en je adem te blijven.

 • Ina van Es

  De lessen bij Body-Motion zijn voor mij goede momenten van in- en ontspanning. De docenten hebben mij laten ervaren, door de wijze waarop de ruimte verzorgt is en hoe de cursisten benadert worden, hoe waardevol het is om in warme aandacht in het leven te staan. Het is een inspirerend voorbeeld waar ik dankbaar voor ben.

 • Els van den Bos

  De liefdevol gegeven lessen door het team van Body-Motion, hebben me geleerd om dichterbij mezelf te komen en te blijven. Het is voor mij iedere week een cadeau om bij de yogaschool binnen te stappen. 

 • Anke

  Yoga is voor mij een heerlijk rustpunt in de week. Even niets hoeven, even stilstaan, even zijn. De fijne lessen bij Body-Motion werken zo verslavend dat ik nu zelfs in de vakanties op een yogamatje te vinden ben. Dank voor alle rust en inspiratie die jullie geven.