Over ons

“Yoga is almost like music in a way; there’s no end to it.”
Sting
Wees maar hier, waar je ook bent
Minette

Minette Jacobs

 

Er zijn zoveel mogelijkheden voor een fijne, krachtige, vrije en gezonde levensstijl. Yoga en mindfulness zijn voor mij de basis, omdat het je leert om te gaan met weerstanden en daarbij zonder oordeel goed voor jezelf te zorgen. Dit is eigenlijk heel aards. Door met je aandacht in het nu te zijn, met compassie voor jezelf, wordt het leven een stuk prettiger. Daartoe zet ik elk mogelijk kanaal in. Ook met online yogalessen wil ik mijn boodschap overbrengen, anderen inspireren en hen op een prettige, laagdrempelige manier yoga laten ervaren. 

Op 18 april 2008 verzorgde ik mijn 1eyogales en op 1 januari 2011 gaf ik mijn baan op om fulltime aan de slag te gaan met mijn bedrijf Body-Motion. Het voelde goed om echt te kiezen waar ik voor sta en andere mensen te laten ervaren wat yoga en mindfulness kan betekenen. Inmiddels doe ik dat met een team van 7 docenten, in twee prachtige studio’s in Gennep en Boxmeer. 

In 1986 ben ik begonnen met het beoefenen van yoga. Niet zo frequent als nu, al wist ik dat ik mijn passie gevonden had. Deels ingegeven door mijn reizen naar India, waar ik meerdere keren langere tijd doorbracht. Hier heb ik uitgebreid kennis gemaakt met de klassieke yoga vormen. Ik besloot ook in Nederland meer te leren over yoga en heb de lerarenopleiding Vinyasa Yoga bij Yogamoves in Utrecht gevolgd. Daarop volgde de Sva Dharma Teachertraining bij Delight Yoga in Amsterdam en zodoende ben ik gecertificeerd Ashtanga Vinyasa Yoga leraar. Een tweetal yoganidra opleidingen zorgde voor intense verdieping in het lesgeven. Daarnaast ben ik iRest trainer niveau 2. Ook heb ik mijn opleiding tot Yin yogadocent afgerond bij  Stilness In Yoga in Doorn.

Mindfulness heeft hetzelfde effect. Na diverse trainingen gevolgd te hebben, volbracht ik de opleiding tot mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik ben lid van de beroepsvereniging VMBN, categorie 1, die hoge eisen stelt aan de opleiding en nascholing van mindfulnesstrainers. Ook heb ik de lerarenopleiding tot mindful zelfcompassie (MSC) gevolgd.

Op dit moment volg ik de opleiding tot Trauma Sensitive Mindfulness trainer bij de Academie voor Open Bewustzijn.

Andere yogadocenten die mij afgelopen jaren inspireerden om mezelf verder te ontwikkelen zijn onder anderen: Katiza SatyaSarah PowersPaul GrilleyShiva ReaDavid SwensonJill Satterfield en Max Strom. Ik blijf mijn kennis verdiepen en volg regelmatig workshops van nationale- en internationale leraren.

Elke keer verwonder ik me weer over de verdiepingsslagen die ik blijf maken. Dit drijft mij om anderen te inspireren en er voor jou te zijn. 

 

Trans Alps Adventure

Reviews

 • Carla

  Minette, 

  Je hebt een topteam om je heen. 
  Wat ben ik ontzettend blij met jullie en de aanpak in deze moeilijke periode. De snelheid waarmee jullie online gingen en je tijdelijke buitenwinkeltje in Gennep.....Chapeau!! Ik was al dol enthousiast over mijn wekelijkse les in de studio, maar ik moet na zoveel weken eerlijk bekennen dat ik de online lessen ook super fijn vind. Jullie aanbod is enorm gevarieerd en er valt zoveel te kiezen en te ontdekken, wederom Chapeau!! Stiekem zou ik het dan ook niet erg vinden als straks deze mogelijkheid naast de lessen in de studio blijft bestaan. 

   
   
 • Lisette

  In de yogalessen in Gennep en Boxmeer ervaar ik enorm veel warmte en compassie voor iedereen die binnen is. Wat een fijne plek om te mogen bewegen en thuiskomen. Minette, dankjewel dat je dit van de grond gekregen hebt en dat je zoveel fijne, inspirerende, zachte mensen om je heen verzameld hebt. Ik ben erdoor gegroeid en het is een veilige haven geworden. Daar ben ik dankbaar voor.

 • Anneke Derks van de Ven

  Ik ervaar het als een groot cadeau dat ik yoga heb ontdekt en dit juist bij Body-Motion kan beoefenen. Op zoek gaan, zonder oordeel, naar de grenzen van mijn lijf, mijn hoofd en mijn hart. De ene keer met meer succes dan de andere. In een mooie studio met een superfijne sfeer en lessen gegeven door lieve en vooral kundige docenten. Een heerlijke plek om te ontladen en op te laden.

 • Saskia van der Marel

  Door de lessen bij Body-Motion heb ik de beperkingen van mijn lichaam leren accepteren, ruimte gekregen om te kijken naar wat ik wel kan en hiervan te genieten!
 • Diana Orth- Gerrits

  Ik kijk iedere week weer uit naar de lessen van Body-Motion. Het is fijn dat de verbinding tussen mijn lichaam en geest beter voelbaar is geworden. Daardoor heb ik veel meer lichamelijk energie. De yogalessen hebben mij al veel gebracht.

 • Colette Wegh

  Body-Motion is een mooie plek om yoga te beoefenen. De docenten zorgen ervoor dat het een omgeving is waar je jezelf kunt zijn en waar we van elkaar kunnen leren door ervaringen, wijsheid en liefde te delen.
 • Marjolein van Doorne

  Even tijd voor mezelf. Even uit de dagelijkse hectiek en de drukte in mijn hoofd. De sfeer, de decoratie, de docenten… Alles bij Body-Motion ademt rust en balans uit. De les is mijn rustpunt in de week en van die nieuwe energie heb ik nog dagen profijt!

 • Lieke de Jong

  Body-Motion in één zin: door het doen, zonder grootse woorden, leer je dicht bij jezelf, je lichaam en je adem te blijven.

 • Ina van Es

  De lessen bij Body-Motion zijn voor mij goede momenten van in- en ontspanning. De docenten hebben mij laten ervaren, door de wijze waarop de ruimte verzorgt is en hoe de cursisten benadert worden, hoe waardevol het is om in warme aandacht in het leven te staan. Het is een inspirerend voorbeeld waar ik dankbaar voor ben.

 • Els van den Bos

  De liefdevol gegeven lessen door het team van Body-Motion, hebben me geleerd om dichterbij mezelf te komen en te blijven. Het is voor mij iedere week een cadeau om bij de yogaschool binnen te stappen. 

 • Anke

  Yoga is voor mij een heerlijk rustpunt in de week. Even niets hoeven, even stilstaan, even zijn. De fijne lessen bij Body-Motion werken zo verslavend dat ik nu zelfs in de vakanties op een yogamatje te vinden ben. Dank voor alle rust en inspiratie die jullie geven.

© Body-Motion Inloggen
Website: Van Dongen Design