Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over yoga

Ik heb nog nooit aan yoga gedaan, kan ik dan toch meedoen?

Jazeker, je kunt gewoon meedoen. Onze lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen aan kan sluiten. Je hoeft niet lenig te zijn of al yoga gedaan te hebben.

Onze deskundige opgeleide docenten kunnen jou persoonlijk begeleiden tijdens de les en aanwijzingen geven, zodat jij maximaal van de yogales kunt leren en mag genieten.

Ik ben niet lenig, is dat erg?

Dat is helemaal niet erg, je hoeft niet lenig te zijn om yoga te gaan doen.

Je wordt uiteindelijk wel wat leniger door yoga, maar dit is echter niet het doel van de yogalessen.

Veel gestelde vragen over lesvormen

Jullie hebben zoveel verschillende lesvormen, met welke les kan ik het beste meedoen?

Het verschil zit ‘m met name in de intensiteit, sommige lessen zijn dynamisch en actief zoals de hatha vinyasa en de hatha flow yogalessen en andere yogalessen zijn weer wat rustiger zoals de yin yoga, easy flow of de critical alignment yoga.

Geen enkele les is hetzelfde, we bieden je veel afwisseling.

Het fijne is dat je met 3 proeflessen, gewoon de verschillende yogalessen kunt uitproberen en zelf kunt ervaren welke vorm het beste bij jou past.

Bij yoga leer je om goed te luisteren naar de grenzen die je lichaam aangeeft. Jij bepaalt zelf hoever je gaat. Dat is eigenlijk best wel een geruststelling. Het is niet gericht op presteren of heel erg goed je best doen.

Kan ik ieder moment instromen?

Bij ons kun je ieder moment instromen, het maakt niet uit wanneer jij begint.

Elke les is bij ons ‘all-round’, de les staat op zichzelf en je krijgt daarin alles wat je nodig hebt.

Wat dien ik allemaal mee te nemen naar de 1e les?

Je hoeft niets mee te nemen, we hebben alle materialen in huis.

Als je een eigen yogamat hebt en je vindt het fijn om deze mee te nemen, dan kan dat natuurlijk.

Onze matten bieden een goede grip, dus je hoeft geen handdoek mee te nemen. Na elke les worden de yogamatten gereinigd.

Je waardevolle spullen mogen mee de ruimte in, we hebben een speciale kast waarin je jouw spullen kwijt kunt.

Welke kleding doe ik aan?

Je kunt het beste comfortabele kleding dragen, zoals een joggingbroek of legging met een top en neem een vestje mee voor het begin van de les en tijdens de ontspanning.

De meeste yogalessen zijn op blote voeten, we hebben speciale yogamatten met goede grip en ze worden na elke les gereinigd.

Is het nodig om een handdoek te gebruiken?

Dat is niet nodig, een handdoek gaat vaak schuiven en is meestal ook erg glad. Het is fijn om de gehele yogamat ‘vrij’ te gebruiken, zodat je niet gaat glijden of dat je geen last hebt van een handdoek.

We hebben speciale yogamatten met goede grip en ze worden na elke les gereinigd.

Ik heb een blessure, kan ik dan toch meedoen?

Jazeker kun je mee doen, yoga leert je om bewust om te gaan met de grenzen van je lichaam. Alle yogahoudingen kunnen aangepast worden, zodat jij kunt herstellen van blessures.

Het is raadzaam om vooraf aan te geven welke blessure(s) je hebt.

Dien ik me elke keer van tevoren aan te melden als ik naar een les toega?

Nee hoor, alleen de 1e keer vinden we het fijn om te weten dat je komt. Dan kunnen we je wegwijs maken in de studio. Daarna kun je komen wanneer je wilt. Via ons lesrooster en Momoyoga kun jij eenvoudig je eigen lessen inboeken. 

Bekijk lesrooster

Zit ik vast aan 1 vaste yoga groep of kan ik wisselen van les?

Je hebt de volledige vrijheid om te wisselen van les. Wil je de ene week op de zondagochtend komen, de week erop op woensdagavond en dan op vrijdagochtend, het kan allemaal.

Met onze abonnementsvorm kun je kiezen of je 1x per week wilt komen, of 2x per week of dat je onbeperkt met de yogalessen mee wilt doen.

Hoe laat word ik voorafgaand aan de les verwacht?

Als je de 1e keer komt, is het fijn om zo ongeveer 10 minuten voor de les aanwezig te zijn. Dan heb je alle tijd om je te settelen.

Daarna is 5 minuten vooraf, helemaal prima.

Ik ben zwanger, kan ik dan doorgaan met yoga?

Het is mogelijk om met de milde yogalessen door te gaan, geef dan even aan de desbetreffende docent door dat je zwanger bent. Zij kan je de juiste begeleiding geven tijdens de les.

Je bent natuurlijk van harte welkom om mee te doen met de zwangerschapsyogales van Cindy op de donderdagavond in Gennep.

Wil je starten met yoga? Dan is het raadzaam om te starten met de zwangerschapsyoga, je kunt dan instromen vanaf 14 weken.

Lees hier alles over de zwangerschapsyoga

Ik ben een man, kan ik meedoen?

Jazeker, steeds meer mannen weten de weg te vinden naar onze studio’s.

Een aantal mannen doen wekelijks aan yoga, naast bijvoorbeeld een duursport, zoals hardlopen, wielrennen, voetballen of het lopen van marathons/biathlons.

Hoe zit het met de betalingen?

Na het volgen van de proef(lessen) kun je kiezen uit 2 opties:

We hebben een abonnementsvorm voor 1 x per week, 2x per week en voor onbeperkt.

Daarnaast hanteren we een 10 rittenkaart, deze is 13 weken geldig en elke keer als je komt wordt er een strip afgehaald. (In de berekening van de 13 weken worden vakanties niet meegerekend)

Tarieven

Zijn er parkeerplaatsen?

In Gennep zijn er voldoende parkeerplaatsen, zowel voor het gebouw, als naast en achter het gebouw.

Fietsen kunnen in de fietsenstalling geplaatst worden.

In Boxmeer is het soms mogelijk om in de Steenstraat te parkeren (met parkeerschijf) en anders is er een grote parkeerplaats aan zijkant van de Jan Linders. Vandaaruit is het een klein stukje lopen.

Fietsen kunnen aan de achterzijde van de studio geplaatst worden.

Reviews

 • Carla

  Minette, 

  Je hebt een topteam om je heen. 
  Wat ben ik ontzettend blij met jullie en de aanpak in deze moeilijke periode. De snelheid waarmee jullie online gingen en je tijdelijke buitenwinkeltje in Gennep.....Chapeau!! Ik was al dol enthousiast over mijn wekelijkse les in de studio, maar ik moet na zoveel weken eerlijk bekennen dat ik de online lessen ook super fijn vind. Jullie aanbod is enorm gevarieerd en er valt zoveel te kiezen en te ontdekken, wederom Chapeau!! Stiekem zou ik het dan ook niet erg vinden als straks deze mogelijkheid naast de lessen in de studio blijft bestaan. 

   
   
 • Lisette

  In de yogalessen in Gennep en Boxmeer ervaar ik enorm veel warmte en compassie voor iedereen die binnen is. Wat een fijne plek om te mogen bewegen en thuiskomen. Minette, dankjewel dat je dit van de grond gekregen hebt en dat je zoveel fijne, inspirerende, zachte mensen om je heen verzameld hebt. Ik ben erdoor gegroeid en het is een veilige haven geworden. Daar ben ik dankbaar voor.

 • Anneke Derks van de Ven

  Ik ervaar het als een groot cadeau dat ik yoga heb ontdekt en dit juist bij Body-Motion kan beoefenen. Op zoek gaan, zonder oordeel, naar de grenzen van mijn lijf, mijn hoofd en mijn hart. De ene keer met meer succes dan de andere. In een mooie studio met een superfijne sfeer en lessen gegeven door lieve en vooral kundige docenten. Een heerlijke plek om te ontladen en op te laden.

 • Saskia van der Marel

  Door de lessen bij Body-Motion heb ik de beperkingen van mijn lichaam leren accepteren, ruimte gekregen om te kijken naar wat ik wel kan en hiervan te genieten!
 • Diana Orth- Gerrits

  Ik kijk iedere week weer uit naar de lessen van Body-Motion. Het is fijn dat de verbinding tussen mijn lichaam en geest beter voelbaar is geworden. Daardoor heb ik veel meer lichamelijk energie. De yogalessen hebben mij al veel gebracht.

 • Colette Wegh

  Body-Motion is een mooie plek om yoga te beoefenen. De docenten zorgen ervoor dat het een omgeving is waar je jezelf kunt zijn en waar we van elkaar kunnen leren door ervaringen, wijsheid en liefde te delen.
 • Marjolein van Doorne

  Even tijd voor mezelf. Even uit de dagelijkse hectiek en de drukte in mijn hoofd. De sfeer, de decoratie, de docenten… Alles bij Body-Motion ademt rust en balans uit. De les is mijn rustpunt in de week en van die nieuwe energie heb ik nog dagen profijt!

 • Lieke de Jong

  Body-Motion in één zin: door het doen, zonder grootse woorden, leer je dicht bij jezelf, je lichaam en je adem te blijven.

 • Ina van Es

  De lessen bij Body-Motion zijn voor mij goede momenten van in- en ontspanning. De docenten hebben mij laten ervaren, door de wijze waarop de ruimte verzorgt is en hoe de cursisten benadert worden, hoe waardevol het is om in warme aandacht in het leven te staan. Het is een inspirerend voorbeeld waar ik dankbaar voor ben.

 • Els van den Bos

  De liefdevol gegeven lessen door het team van Body-Motion, hebben me geleerd om dichterbij mezelf te komen en te blijven. Het is voor mij iedere week een cadeau om bij de yogaschool binnen te stappen. 

 • Anke

  Yoga is voor mij een heerlijk rustpunt in de week. Even niets hoeven, even stilstaan, even zijn. De fijne lessen bij Body-Motion werken zo verslavend dat ik nu zelfs in de vakanties op een yogamatje te vinden ben. Dank voor alle rust en inspiratie die jullie geven.

© Body-Motion Inloggen
Website: Van Dongen Design